Geld en zo

Alle informatie die van belang kan zijn over geldzaken vind je hier. We lichten leningen en hypotheken toe, doen uit de doeken welke spaarvormen en beleggingsfondsen er zijn en laten je de risico’s van geld zien.

Geld lenen
Als je besluit geld te lenen, is het van groot belang dat je duidelijkheid hebt in je situatie. Stel jezelf kritische vragen. Ga na of het nodig is om nu geld te lenen en vraag jezelf af of je het geleende bedrag weer kunt terugbetalen. Wanneer je zeker weet dat je geld wil lenen, is het goed om je te oriënteren op de leenmarkt. Op deze website heb je een uitgebreid overzicht aan leningen tot je beschikking staan. Er zijn talloze leningen, maar de meest voor de hand liggende zijn nog wel het doorlopend krediet en de persoonlijke lening. Snelle leningen, zoals het flitskrediet, zijn vaak voor korte overbruggingen en nemen hoge kosten met zich mee.

Geldzaken op een rij
Financieel gezien gebeurt er veel. De meeste mensen (en zeker mensen met een eigen woning) hebben te maken met een hypotheek, de aflossing en de rente ervan, en met talloze verzekeringen. Daarnaast wordt er nog wat gespaard en zijn er maandelijks veel uitgaven. Omdat deze geldzaken in sommige gevallen door elkaar lopen, is het goed om je geldzaken op een rij te zetten. Dit kun je zelf doen, door bijvoorbeeld een map aan te maken met alle financiële stukken. Ook kun je een financieel experts vragen je te ondersteunen. Want één ding is zeker: als je geldzaken overzichtelijk zijn, is je hoofd dat ook.

Verkeerde investeringen
Helaas komt het vaak genoeg voor dat mensen de boot ingaan met een investering. In de meest extreme gevallen verdwijnen zowel het geïnvesteerde vermogen als de verantwoordelijke persoon. Dan is het vrijwel onmogelijk om verhaal te halen en je geld terug te verdienen. In zo’n geval zul je spijt hebben ooit met deze persoon in zee te zijn gegaan. Een oplossing voor dit probleem is moeilijk te geven. Wel is het te voorkomen. Verdiep je van tevoren zo serieus en geconcentreerd mogelijk in de investering. Laat uitzoeken wie er nog meer bij betrokken zijn, wat de afspraken zijn en welke garanties je kunt krijgen. Een investering is wat dat betreft een risicovolle onderneming, die zorgvuldig voorbereid dient te worden.

Financiële coach
Een financiële coach kan handig zijn als je zelf geen zin hebt om al die geldzaken te bestuderen. Een coach kan je namelijk kort en bondig op de hoogte houden van je geldzaken, zonder dat je er zelf naar hoeft om te kijken. Want dat al die geldzaken erg veel op elkaar lijken, dat is duidelijk. Een financiële coach is een expert op het gebied van leningen, spaarvormen en verzekeringen. Hij kan je het beste van advies bedienen en persoonlijke vragen beantwoorden.