Voordeelkrediet

Voordelig lenen voor huiseigenaren

Met de komst van het zogenoemde voordeelkrediet, zijn veel huiseigenaren een stuk voordeliger uit bij het afsluiten van een lening. Steeds meer banken en kredietverstrekkers bieden deze voordelige lening, het voordeelkrediet genoemd, aan. Wanneer je een koopwoning bezit, kun je kiezen voor deze speciale vorm van het doorlopend krediet, maar dan met een lagere rente. Dat alles maakt het voordeelkrediet een uiterst geschikte lening voor iedereen die het huis eens extra op wil knappen, uit wil breiden of op een andere manier extra financiƫle ruimte kan gebruiken.

Hoe werkt het voordeelkrediet?
Hoewel de voorwaarden, afspraken en handelingen rondom het voordeelkrediet per bank nogal uiteen kunnen lopen, geldt over het algemeen dat je tussen de 23 en 64 jaar moet zijn voordat je de lening af mag sluiten. Het meest geschikte bedrag voor het voordeelkrediet ligt tussen de 10.000 en 75.000 euro. Ook betaal je bij een hoger bedrag minder rente. Normaal gesproken ligt die grens op de 15.000 euro. Wanneer je de lening bent aangegaan, kun je het geld zelf overschrijven naar je rekening. Vanaf dat moment treedt ook de rente in werking. Mocht je extra geld willen aflossen, dan kun je dit boetevrij doen.

Rente en aflossing
Zoals gezegd kun je makkelijk aan de lening beginnen. Zodra je geld overmaakt van je krediet naar je eigen rekening, worden ook de rente en aflossing in werking gezet. Over het algemeen geldt dat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrag. De rente kan gewijzigd worden en is dus variabel. Als de rente wijzigt, zal het maandbedrag wel gelijk blijven. Het kan dus langer duren voordat je de lening hebt afgelost, wanneer de kosten van de rente stijgen. Echter, andersom geldt hetzelfde. Als de rente daalt, zul je de lening sneller hebben afgelost. Bijkomend voordeel is dat je afgeloste bedragen opnieuw op kan nemen. Ook mag je tussentijds extra geld op je lening aflossen, zonder dat je hier een boete voor hoeft te betalen.

Online aanvragen
Het voordeelkrediet kun je online aanvragen, middels een vrijblijvende offerte. Daarop zie je precies wat de lening je zal gaan kosten. Ook vragen kun je in veel gevallen online stellen. Mocht je liever persoonlijk iemand spreken, dan bieden de meeste banken je de mogelijkheid om een afspraak te maken.