Overzicht van leningen

Snel geld lenen is aan de orde van de dag, zeker nu we het middel internet tot onze beschikking hebben. Vanuit de luie stoel zijn leningen makkelijk met elkaar te vergelijken en in sommige gevallen ook online af te sluiten. Men leent steeds sneller, omdat de drempel naar banken en kredietverstrekkers een stuk lager is komen te liggen. Om die reden bieden wij hier een uitgebreid overzicht van enkele leningen aan. In de komende tijd zullen we enkele leningen, bekend en onbekend, naast elkaar leggen, om een onafhankelijk overzicht en informatie te kunnen bieden. In dit artikel behandelen we de volgende leningen:

Huurkoop
Huurkoop is ook een vorm van leningen. Een belangrijk verschil is echter dat je geen eigenaar zal worden van hetgeen je met deze lening wil aanschaffen. Het gaat namelijk om huren, in plaats van koper. Dat betekent dat de bank of kredietverstrekker, voor een bepaalde tijd een duurzaam goed, ter beschikking stelt van de kredietnemer. Hiervoor wordt een periodieke vergoeding betaald, die gezien kan worden als huur. Deze huur wordt zodanig berekend, dat aan het einde van de periode de koop doorgaat.

Consumptieve kredieten
Het consumptief krediet is een verzamelnaam voor leningen die gebruikt worden om goederen aan te schaffen, die een beperkte houdbaarheid hebben. Onder het consumptief krediet vallen onder meer de persoonlijke lening, het doorlopend krediet, huurkoop en het rentekrediet. Vaak worden auto’s en reizen gekocht via deze consumptieve kredieten. De meeste consumptieve kredieten zijn gewoon bij de bank af te sluiten, maar ook kredietverstrekkers bieden deze leningen aan.

Flitslening
Veel mensen willen snel geld lenen. Via het internet wordt in deze behoefte voorzien, want de flitslening is erop gericht dat mensen in 10 minuten geld kunnen lenen. Deze lening wordt aangeboden door commerciƫle bedrijven, die per sms geld overmaken naar je rekening. Hiervoor worden behandelingskosten in rekening gebracht, die vaak enkele tientallen procenten van het leenbedrag bedragen. Daardoor is deze lening erg duur. Deze lening is vooral handig voor mensen die snel geld nodig hebben, maar tegelijk weten dat ze binnen korte tijd weer af kunnen lossen.

Afsluiten
Een lening afsluiten kan in een muisklik geregeld zijn. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg leningen. We adviseren je dan ook om op zoek te gaan naar een geschikte bank of leenverstrekker. Ga met deze mensen in gesprek en vraag alles wat je wil weten. Zij kunnen je advies op maat geven en ervoor zorgen dat je straks een goede lening hebt afgesloten.